Natriumacetaat is het natriumzout van azijnzuur en wordt verkregen door de reactie van azijnzuur met een natriumverbinding. Het is een kleurloos zout met een zwakke azijngeur, dat goed oplosbaar is in water maar slecht in alcohol. Wanneer een verzadigde natriumacetaatoplossing kristalliseert, komt er warmte vrij.
Gebruik:
Voedsel:
* Zuurregulator
* Conservatiemiddel
Cosmetica:
* Buffer
* Maskering van de basisgeur
Technisch:
* Productie van handwarmers
* Energieopslag
CAS (trihydraat): 6131-90-4
CAS (watervrij): 127-09-3
Opslag: koel, droog, lichtbeschermd, in gesloten verpakkingen bewaren
Voedseladditief: E262
Summenformule: C2H3NaO2
Acetyl-CoA is een essentiële cofactor en drager van acylgroepen in enzymatische reacties. Het wordt gevormd door de oxidatieve decarboxylering van pyruvaat, door ß-oxidatie van vetzuren of door de oxidatieve afbraak van bepaalde aminozuren. Het is een tussenproduct in de stofwisseling van vetzuren en aminozuren. Het is de starter voor de citroenzuurcyclus. Het is een precursor van de neurotransmitter acetylcholine.
CAS Nr:[102029-73-2]
Code:1670